Over ons

Het koor

Het gemengd koor bestaat al ruim 90 jaar en heeft ongeveer 37 leden, waarvan 16 sopranen, 11 alten, 7 tenoren en 3 bassen. Ons repertoire is zeer gevarieerd, van licht klassiek tot populair en we zingen ook regelmatig in het Drents. De repetitie is wekelijks op dinsdagavond van 19:45 tot 22:00 uur in Dorpshuis ‘de Trefkoel’ te Gasselte.

Ook lid worden?

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Als je belangstelling hebt, kom gewoon langs bij de repetitie of neem contact op met een van de bestuursleden.

De dirigent van Tonegido

Dirigent Peter Stam

Peter Stam studeerde klassiek saxofoon bij Tom de Vette en Leo van Oostrom aan het Rotterdams Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde hij aan laatstgenoemde conservatorium Orkestdirectie bij Lucas Vis en Ed Spanjaard. Al tijdens zijn studie speelde hij al bij de meeste Nederlandse symfonieorkesten, zoals Rotterdams Philharmonisch Orkest, Koninklijk Concertgebouw Orkest etc. Hij was twaalf jaar lang altsaxofonist van het Rijnmond Saxofoonkwartet, waarmee tournees werden gemaakt naar o.a. Thailand en Zuid-Korea.

Veelzijdig betrokken

Als dirigent van diverse amateur symfonieorkesten heeft hij zich altijd ingezet om nieuw repertoire te integreren in het bestaande. Peter combineert zijn freelance werk met zijn vak als hoofdvakdocent Klassiek Saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium (sinds 1987, toen nog Noord-Nederlands Conservatorium). Daar is hij tevens werkzaam als coach kamermuziek en docent arrangeren.

Samenwerkingen

Op diverse conservatoria leidde hij tal van operaproducties en werkte nauw samen met componisten als Julia Wolfe, Volker Blumenthaler en Wolfgang Rihm. Bij het Parijse ensemble Alternance was hij enkele malen gastdirigent en verzorgde wereldpremières en opnamen van composities van de in Nederland wonende Burkhardt Söll.

Peter zet zich daarnaast sterk in voor het musiceren binnen de amateurwereld.

tonegido dirigent peter stam

De pianiste van Tonegido

Pianiste Margreet Puite

Margreet Puite studeerde piano aan het Conservatorium in Groningen. Ze studeerde bij Rob van Deinse en Maria Stroo. Al tijdens haar studie ontdekte ze dat haar passie ligt bij het begeleiden van koren en solisten. Daar heeft ze zich dan ook in gespecialiseerd. Ze is een veel gevraagd pianiste, momenteel begeleidt ze 7 koren.

Lespraktijk

Margreet heeft sinds haar studie een bloeiende lespraktijk, waarin het niveau van haar leerlingen varieert van beginner tot vergevorderd. Ze probeert haar liefde voor muziek over te brengen op haar leerlingen, waarbij het plezier in spelen voorop staat. Tevens heeft ze een aantal jaren lesgegeven aan de muziekschool in Assen, Beilen, Westerbork en Zuidlaren.

Samenwerkingen

Ze treedt regelmatig bij allerlei gelegenheden op met zangeres Petra Herbrink als Ballads2. Ze werken tevens samen met dichteres Suze Sanders, waarmee ze een Drents programma samenstelden van gedichten en liedjes.
Met Peter Stam op saxofoon vormt Margreet een duo.

tonegido pianiste margreet puite